Villa Gudö

2021, arkitekt: Maria Ader, Elithus

I detta hus har de allmänna ytorna ett slipat betonggolv som är målat i grått. I hallen har vi undvikit dörrfoder och spacklat in karmarna för att få ett maximalt minimalistiskt uttryck.

Badrummen har exklusiva detaljer såsom inbyggda nischer i väggarna och stora kakelplattor på över en meters bredd. Det stora badrummet har ett takfönster ovan badkaret som är en av arkitekt Marias favoritdetaljer i projektet.
Inbyggda duschblandare förstärker det avskalade intrycket och WC-tryckknapparna har den senaste teknologin med sensorer där man inte behöver röra vid knappen utan bara föra handen nära vilket blir både hygieniskt och praktiskt.

Köket har en mörkt blå nyans med ståldetaljer i mässing vilka kontrasterar bland annat köksfläkten som hänger nästan fem meter från innertaket. Vitvaror med fjärrstyrning och en digital anslagstavla på kylskåpet är små detaljer som kan underlätta vardagen. Eldstaden är en “svävande” sådan som ger ett bestående intryck och är det första man ser på andra sidan av huset när man kommer in.

Två massiva skjutdörrar ger direktkontakt från både kök och vardagsrum till den vackra tomten och uteplatsen.

Under 2022 kommer vi att fotografera och publicera exteriöra bilder på huset.