Saltsjöbaden

år 2019 för Linda och Fredrik

Vårt arkitektritade hus hade lite kluriga lösningar med långa spännvidder, frihängande balkonger och takterass som många modulhustillverkare inte kunde/ville lösa. Elithus hade bra lösningar på det mesta av detta och offertmodellen med budgetar för golv, ytskikt och diverse tillval var tilltalande, då vi inte behövde bestämma alla smådetaljer på en gång utan kunde ta det successivt under bygget. Vi hade bra kontakt genom hela byggprocessen med VD:n Misha och hans byggledare på plats. All kommunikation kring ändringar, fel etc skedde via mail vilket var en stor fördel för senare uppföljning och ovanligt i byggbranschen. Vi är väldigt nöjda med finishen på huset och stortrivs. Vi har även gjort diverse mindre jobb med Elithus efter avslutat jobb och det är skönt att ha en byggfirma som vill fortsätta ta hand om sina hus efter avslutat bygge.”

Nybyggnation av villa på Värmdö

år 2016 för familjen Wretman

Efter att äntligen hittat rätt fastighet att bygga vårt drömhus på, var det dags att scanna marknaden för att hitta en husleverantör.

Vi hade i ett tidigt skede bestämt oss för att vi ville ha ett hus i sten byggt till högsta standard vilket innebar att merparten av aktörerna vi tittade på föll bort. Till slut hade processen kokat ner till ett fåtal, som alla bjöds in att på plats presentera sig själva och sina upplägg.

Det som vi från början trott skulle bli ett svårt val visade sig efter dessa möten bli ganska enkelt tack vare att en leverantör/byggare stack ut positivt i för oss viktiga frågor.

Misha på Elithus gav ett mycket trevligt och förtroendeingivande intryck. Vi tyckte också att deras upplägg med i stort sett alla olika hantverkare anställda i företaget kändes seriöst och bra. Vi vet av erfarenhet att det kan bli jobbigt med många underentreprenörer och har uppskattat att ha endast en kontaktperson hos Elithus.

Nu när jag försöker rekapitulera vad som varit bra och mindre bra, så kan jag helt ärligt säga att vi är väldigt glada att vi valde Misha och Elithus. De i sammanhanget små problem och frågor som uppstått efter inflyttning har Elithus bemött på ett mycket proffsigt sätt och vi älskar verkligen våra nya hus. Det blev till slut även ett trähus åt vår son på samma tomt.

Nybyggnation av villa på Värmdö

år 2011 för Henrik och Camilla

I en tid där media fylldes med historier om människor som blivit lurade, byggen som blivit försenade, betydligt dyrare är förväntat och ofta med stora fel och brister stod vi inför utmaningen att hitta en lämplig entreprenör för att hjälpa oss förverkliga vår husdröm. Valet föll på Elithus. Detta visade sig vara ett mycket bra val och efter ett mycket gott samarbete under hela processen stod vi där på utsatt datum och budget med vårt drömhus färdigt för inflyttning. Vi är mycket nöjde med det koncept som Elithus jobbar efter och de personer som jobbar med och omkring bygget. Allt detta tillsammans med en snabb och kunnig återkoppling från byggledaren, både under och efter bygget, gör att vi verkligen rekommenderar Elithus för alla som letar efter en kunnig och pålitlig samarbetspartner i sitt förestående byggprojekt.

Villa i Björknäs

år 2013 för Therése och Christer

Vi har haft turen att i andra hand få tag i ett hus som Elithus byggde 2009. Huset är helt fantastiskt och kvalitén mycket hög. Även om vi inte var de ursprungliga köparna så har Elithus alltid svarat och hjälpt till med de funderingar och frågor vi haft. Då vi ville göra några egna tillägg och justeringar så har de hjälpt till med lösningar och idéer, och snabbt och professionellt utfört arbetet enligt offert. Som VD verkar Misha väldigt mån om att vi ska trivas i det hus de byggt och han svarar alltid snabbt på ev. frågor.

Vi är mycket nöjda och rekommenderar Elithus varmt.

Nybyggnation av villa på Värmdö

år 2010 för familj på Värmdö

Vi är jättenöjda med vårt stenhus från Elithus. Genom hela byggprocessen hade vi nära och tät kontakt med vår byggledare så att eventuella frågor snabbt kunde lösas på ett smidigt sätt. Elithus tar ansvar för sitt arbete också efter bygget så att vi kan bo problemfritt i vårt hus. Vi ger Elithus våra bästa rekommendationer.

Nybyggnation av villa I Saltsjö-boo

år 2012 för Charlotte & Linus

Vi träffade Elithus i samband med att vi köpte vår tomt och vi har samarbetat sedan första skissen på huset till finplaneringen av trädgården. Elithus har hjälpt oss att bygga en fantastisk villa som både visar prov på förmågan att skapa en verkligt unik och skräddarsydd arkitektur och en exceptionell finish och noggrannhet i genomförandet.

Nybyggnation av villa i Danderyd

år 2012 för familjen Hellner

Efter ett stort byggprojekt som krävt många extra insatser o support från byggföretaget Elithus kan vi med det varmaste rekommendera detta företag.

Elithus har motsvarat alla de krav man ställer på en husbyggare både vad gäller kostnadskalkylen och kvalitén i själva bygget.

Man har varit lyhörd för nytillkomna förändringar som vi kommit med utan att detta medfört orimliga kostnader eller fördröjningar.

Nybyggnation av villa i Nacka

år 2010 för Jonas & Frida

Vi anlitade Elithus under 2009-2010 för att bygga vårt drömhus. Vi använde Elithus egna arkitekt och all kontakt med andra leverantörer hanterades av Elithus. Under hela processen upplevde vi att man lyssnade på oss som ska bo i huset och arbetssättet med att bygga i lösvirke på plats gjorde att vi inte behövde bestämma alla detaljer med el/belysning och material innan vi började bygga. Vi fick i god tid reda på vilka beslut som vi behövde fatta och när vi måste ha bestämt oss, på så sätt kunde vi känna efter på plats under bygget innan vi behövde ta vissa beslut.

Efter vi flyttade in har vi fått stor hjälp av Elithus med tilläggsarbete. Det känns tryggt att de som byggt huset och känner till konstruktionen finns på plats när man har frågor.

Villa i Huddinge

år 2011 för Lennart och Pan

Föll direkt när vi tittade på ett nybyggt hus som Elithus hade ritat/byggt och har nu bott där i drygt 5 år. Med tiden har det uppkommit ett behov att göra en del smärre reparationer och underhåll och det kändes naturligt att be Elithus om hjälp. Vi har inte ångrat vårt val. Dom gör ett utomordentligt jobb – snyggt och proffsigt.

Något som vi speciellt uppskattar är att när dom lämnar huset – efter arbetet – så är det rent och städat. En ren fröjd. Vi rekommenderar dom varmt!

Nybyggnation av villa på Värmdö

år 2014 för familjen Turén/Andersson

2021:
Nu är det snart dags att lämna över vårt älskade Elithus till nya ägare som ska få förmånen att bo och leva med en känsla för kvalitet och design i varje detalj. Vi ritade och byggde vårt hus 2012-2013 tillsammans med Elithus kunniga och trevliga team, och har bara gott att säga om den personliga service det innebär att vara kund hos VD:n Misha. Det känns verkligen att han bryr sig om varje hus de byggt, och att livstids-garantin inte bara är tomma ord på ett papper. Att bo i hus är ett ständigt pågående projekt, vare sig det gäller service och underhåll eller större projekt för att bygga om eller nytt, och Elithus har alltid varit redo att rycka in med experter på alla områden man kan tänka sig.

Med barn som vuxit upp i huset, och nu flyttar hemifrån, är det tyvärr dags för oss att också gå vidare, men Misha har redan lovat att komma och förädla vårt nya boende på Älgö, så vi släpper inte kontakten. Under säljprocessen har det varit ovärderligt med den fantastiska dokumentation som Elithus tillhandahåller, och alla spekulanter och besiktningsmän har varit mäkta imponerade.
Vi kommer att sakna vårt hus och rekommenderar alla varmt att ta kontakt med Elithus om ni ska bygga nytt, bygga om eller renovera.

2017:
Vi valde att arbeta med Elithus efter ett misslyckat försök med en ’vanlig’ kataloghustillverkare. Elithus var snabba på att komma med förslag till lösningar på en ganska utmanande tomt, och anpassade våra idéer till någt som realistiskt kunde byggas. Bygglovsprocessen gick helt smärtfrtt, och genomgående för hela projektet, så har Elithus sett till att allt dokumenterats på ett mycket professionellt sätt (vi har t.o.m. en DVD med bilder från de konstruktioner som sedan byggts in), och myndigheter och besiktningsmän har lovordat den ordning och reda som Elithus har på sina papper. Under hela byggnationen, så höll vi en löpande kontakt med Elithus, men kände samtidigt inte att vi behövde styra detaljer som vi inte hade kompetens för, och även då vi drabbades av leveransproblem från en underleverantör, så hittade Elithus lösningar.

Efter inflyttning i januari 2014, så har Elithus varit mycket hjälpsamma med alla de småsaker som ska justeras in i ett nytt hus, och inte tvekat att komma på alla möjliga tider för att justera golvvärme, byta en lampa, eller bara svara på någon av våra frågor om husets konstruktion. Nu (september 2017) kan i konstatera att vi inte känner igen oss hos många andra som byggt nya hus från andra leverantörer, och haft mängder med efterföljande problem som tagit tid, pengar och energi att lösa, utan vi känner att vi bor i ett mycket välbyggt, väldokumenterat och vackert hus som fungerar för vår familj. Vi fortsätter även kontakta Elithus när vi behöver hjälp, och de sköter allt från att rensa hängrännor/tak, tvätta fönster och veckostädning till mindre byggprojekt och förädling av huset.